MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ

CURTEA DE APEL PLOIEŞTI

Operator 3975                       

Nr.884/VI/1/2015                            

                                         22.05.2015       

    

 

A N U N Ţ

 

 

 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti organizează, în data de 18.06.2015 si 22.06.2015,  la sediul  din Ploiesti, str. Bunavestire nr. 1A,  concurs pentru ocuparea  unui post vacant de muncitor –fochist - specializat ISCIR –(personal contractual) la Parchetul de pe lângă Judecatoria Ploiesti.

Concursul se va desfăşura în conformitate cu prevederile din Anexa 2 la Ordinul nr.86/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de personal contractual din Ministerul Public.

  La concurs poate participa persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:

 Condiţii generale:

    a) are cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi domiciliul în România;

    b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;

    c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;

    d) are capacitate deplină de exerciţiu;

    e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;

    f) îndeplineşte condiţiile de studii şi, după caz, de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;

    g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.

 

 

 

 Condiţii specifice:

a)     studii medii (tehnice, liceale cu diplomă de bacalaureat)

b)    absolvent al unui program de instruire organizat de o persoană juridică autorizată de ISCIR în domeniul instalaţiilor sau echipamentelor din domeniul ISCIR, dovedit prin documente legale;

c)     vechime în muncă minim 5 ani .

Cererile pentru înscrierea la concurs se depun la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti până la data 05.06.2015, orele 16,00, împreună cu dosarele de concurs.

 

  Dosarele de concurs trebuie să conţină următoarele documente :      

    a) cerere de înscriere la concurs adresata conducatorului institutiei  organizatoare;

    b) copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz;

    c) certificat fochist autorizat ISCIR pentru supravegherea si intretinerea cazanelor cu abur sub presiune;

    d)copia documentelor care sa ateste nivelul studiilor

    e) copia carnetului de muncă. care să ateste vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor;

    f) copie adeverinta ITM care sa ateste vechimea in munca;

    g) cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează;

   h) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate;

    i) curriculum vitae;

   j) recomandare de la ultimul loc de munca ori copie de pe fisa de evaluare a performantelor profesionale individuale din anul anterior /recomandare privind profilul profesional si moral de la ultimul loc de munca.

 

 

   Notă:

       -    adeverinţa care atestă starea de sănătate va conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătăţii,

       -  în cazul in care candidatul declarat admis la selecţia dosarelor, care a depus la înscriere o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale, are obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai târziu până la data desfăşurării primei probe a concursului.

       -  actele prevăzute la lit. b) – j) vor fi prezentate şi în original în vederea verificării conformităţii copiilor cu acestea.

Concursul constă în susţinerea unei probe practice şi a unui interviu, ce se vor desfăşura la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti în data de 18.06.2015 si 22.06.2015.

Concursul se va desfasura in urmatoarele etape:

-         selectia dosarelor de concurs

Data limita pentru depunerea dosarelor de concurs este 05.06.2015, ora 16,00.

    Rezultatele selectarii dosarelor de inscriere, pe baza indeplinirii conditiilor de participare, se afiseaza la sediul parchetului si se publica pe pagina de internet http://pcaploiesti.mpublic.ro la data de 08.06.2015 ora 15,00, cu mentiunea „admis” sau „respins”, insotita, dupa caz, de motivul respingerii.

          Dupa afisarea rezultatelor obtinute la selectia dosarelor, candidatii nemultumiti pot depune contestatie la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti pana la data de 09.06.2015 ora 15,00.

      Rezultatele la contestatiile depuse se afiseaza la sediul parchetului si se publica pe pagina de internet pana la data de 10.06.2015 ora 15,00.

 

-         proba practica, de testare a abilitatilor si aptitudinilor practice ale candidatilor

           Proba practica se desfasoara la data de 18.06.2015 ora 09,00 la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, pe baza unui plan stabilit de comisia de concurs, care va include urmatoarele criterii de evaluare:

a)capacitatea de adaptare

b)capacitatea de gestionare a situatiilor dificile

c)indemanare si abilitate in realizarea cerintelor practice

d)capacitatea de comunicare

e) capacitatea de gestionare a resurselor alocate pentru desfasurarea probei practice.

      Sunt declarati admisi candidatii care au obtinut minimum 50 de puncte.

      Rezultatele la proba practica se afiseaza la sediul parchetului si se publica pe pagina de internet la data de 18.06.2015 ora 14,00, cu specificarea punctajului final al fiecarui candidat si mentiunea „admis” sau „respins”.

          Dupa afisarea rezultatelor obtinute la proba practica, candidatii nemultumiti pot depune contestatie la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti pana la data de 19.06.2015 ora 10,00.

   Rezultatele la contestatiile depuse se afiseaza la sediul parchetului si se publica pe pagina de internet pana la data de 19.06.2015 ora 14,00.

 

-       interviul, de testare a abilitatilor, aptitudinile si motivatia candidatilor

           Interviul va avea loc la data de 22.06.2015 ora 09,00 la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si poate fi sustinut doar de catre candidatii declarati admisi la proba practica.

         Sunt declarati admisi candidatii care au obtinut minimum 50 de puncte.

         Rezultatele interviului se afiseaza la sediul parchetului si se publica pe pagina de internet la data de 22.06.2015 ora 14,00, cu specificarea punctajului final al fiecarui candidat si mentiunea „admis” sau „respins”.

               Dupa afisarea rezultatelor obtinute la interviu, candidatii nemultumiti pot depune contestatie la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti pana la data de 23.06.2015 ora 10,00.

          Rezultatele la contestatiile depuse se afiseaza la sediul parchetului si se publica pe pagina de internet pana la data de 23.06.2015 ora 14,00.

 

          Rezultatele finale ale concursului se afiseaza la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si se publica pe pagina de internet până

   la data de 23.06.2015 ora 15,00.

 

 

Bibliografia de concurs:

-         Regulamentul de ordine interioară al parchetelor aprobat prin Ordinul nr.2632/C din 30.07.2014, cu modificările şi completările ulterioare;

-         Prescriptia Tehnica C9-2010, colectia ISCIR;

-         Instructiuni de exploatare a cazanelor.

 

              Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0244/540451 int. 168 sau la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti.

 

 

 

                  

 

 

COMISIA DE CONCURS