HOTĂRÂRE

privind soluţionarea contestaţiilor pentru

proba teoretică (proba scrisă) „Procedură penală”

la concursul pentru ocuparea posturilor vacante

de grefieri cu studii superioare juridice

din parchete din data de 04.11.2016

 

 

 

Comisia de soluţionare a contestaţiilor la barem la disciplina „Procedură penală”, în temeiul disp. art. 20 din Horărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 126/2007, în termenul legal de 24 ore prevăzut în articolul sus-menţionat, a înregistrat două contestaţii, după cum urmează:

1. Candidata Irimia Oana Iulia a contestat întrebarea nr. 18 cu motivarea „materia abordată nu se regăseşte în bibliografia pentru concurs”.

2. Candidata Şerban Oana Cătălina a contestat întrebarea nr. 19 cu motivarea „conţinutul întrebării nu a fost formulat cu exactitate conform dispoziţiilor art. 281 al. 4 lit. a C.p.p., nefăcându-se precizarea corectă a cazurilor de nulitate absolută ce pot fi invocate în termenul prevăzut de art. 281 al. 4 lit. a  până la încheierea procedurii în cameră preliminară şi anume încălcarea dispoziţiilor legale prev. de art. 281 al. 1 lit. e şi f.

Celelalte cazuri de nulitate absolută prev. de art. 281 al. 1 lit. a) – lit. d) pot fi invocate în orice stare a procesului”.

Analizând cele două contestaţii, comisia de soluţionare a contestaţiilor a constatat că motivele cuprinse în contestaţia expusă la punctul 1 este întemeiată deoarece întrebarea nr. 18 ce viza capitolul IV: „Metode speciale de supraveghere sau cercetare” nu este prevăzută în tematica de concurs.

În ceea ce priveşte contestaţia expusă la punctul 2, comisia a stabilit că aceasta nu este întemeiată deoarece, în cuprinsul întrebării nr. 19 s-a folosit sintagma „în cursul urmăririi penale” iar celelalte nulităţi reglementate în art. 281 al. 1 lit. a) – d) sunt specifice fazei de judecată privită în ansamblu (compunerea completului de judecată; competenţa materială şi competenţa personală a instanţelor judecătoreşti; publicitatea şedinţei de judecată; participarea procurorului, atunci când participarea sa este obligatorie, potrivit legii).

Faţă de cele mai sus expuse,

Comisia de soluţionare a contestaţiilor întrunită azi 04.11.2016, ora 1200,

HOTĂRĂŞTE:

1. Admiterea contestaţiei formulată de Irimia Oana Iulia pentru întrebarea cu nr. 18, fapt pentru care se va acorda 0,5 puncte pentru toti candidatii, indiferent de răspunsul notat.

2. Respingerea contestaţiei formulată de candidata Şerban Oana Cătălina pentru întrebarea cu nr. 19.

3. Se va proceda la afişarea baremului definitiv la proba scrisă – Procedură penală – conform celor expuse mai sus.

4. Se va proceda la afişarea prezentei hotărâri.

                                      

                   

Comisia de soluţionare a contestaţiilor la barem: