MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL PRAHOVA

Ploieşti, Str. Buna Vestire nr. 1 A

Tel.0244/540451, fax 0244/522315

e-mail pt_prahova@mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal nr. 5683

 

 

Nr.34/VIII/3/2021                                                                                        

11.11.2021     

COMUNICAT DE PRESĂ

 

            Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

            În data de 11.11.2021, orele 04.18, organele de poliție din cadrul I.P.J. Prahova au fost sesizate prin SNUAU 112 cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la Spitalul Județean de Urgență Ploiești- Secția Boli Infecțioase ”Movila”.

            La fața locului au intervenit lucrătorii din cadrul ISU care au lichidat incendiul ce se manifesta cu flacără deschisă la unul din saloanele Secției Covid a Spitalului. Echipajele medicale care s-au prezentat la fața locului au constatat decesul a doi pacienți, de sex bărbătesc, în vârstă de 76, respectiv 75 de ani. Totodată, o infirmieră din cadrul unității medicale a suferit arsuri pe o suprafață de aproximativ 25% din corp fiind transferată la Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Precizăm că în salonul în care a izbucnit incendiul erau internate doar cele două victime.

            În cauză s-a constituit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, prev.de art. 192 alin.(1),(2),(3) C.pen., vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin.(2),(3) C.pen., distrugere din culpă, prev. de art. 255 alin.(1),(2) C.pen., neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin.(2) C.pen. și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin.(3) C.pen.

            S-a constituit o echipă complexă de cercetare care a procedat la demararea investigării locului faptei, urmând ca activitatea să fie continuată în zilele următoare prin atragerea reprezentanților din cadrul Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Securitatea Minieră și Protecția Antiexplozivă Petroșani  precum și a altor specialiști cu expertiză în domeniul de referință.

            Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Prahova sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Compartimentul de informare și relații publice

 din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova