MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL PRAHOVA

Operator de date cu caracter personal nr. 5683

 Ploieşti, str. Buna Vestire nr.1 A, jud. Prahova, tel. 0244540451; fax. 0244522315

                     ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 NR. 28/VIII/3/2021                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 20.09.2021                                                                                                  

 

C O M U N I C A T

 

 

          Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, pentru o corecta informare  a opiniei publice, purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova este imputernicit să aducă la cunoștinta publicului urmatoarele:

 

La data de 18.09.2021, in jurul orei 18.00, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a fost sesizat de catre organele de poliție din cadrul IPJ Prahova cu privire la faptul că pe raza or. Sinaia, in dreptul pensiunii ”Casa Noastra” , o persoana de sex feminin ,identificată in persoana numitei C.G.M, a decedat în urma unei agresiuni exercitate de catre concubinul acesteia despre care se stabilise ca a părăsit locul faptei la volanul autoturismului său marca Renault Clio.

În jurul orei 17:15, organele de cercetare din cadrul Politiei or Comarnic  au depistat pe numitul S.D în timp ce conducea autoturismul indicat pe DN1 sensul de mers Sinaia-Ploiești, fiind inregistrat dosarul penal cu nr unic  622/P/2021 la Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia, in a carui rază de competență teritoială se află locul comiterii faptelor. Cercetarile au fost ulterior preluate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova,  numitul S.D fiind cercetat în calitatea de suspect pentru savarsirea infracțiunilor de  conducere  sub influenta alcoolului”  prev. de art 336 C.P.si ”conducere fără permis” , prev. de art 335 al.2 C.P.  Față de suspect a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore incepand cu data de 20.09.2021, ora 16:00 si pană la data de 21.09.2021 ora 16:00.

 

Cu privire la decesul numitei G.C.M,  precizăm că pe rolul  Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova a fost constituit la data de 18.09.2021 dosarul penal nr 342/P/2021, sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prev. de art 195 alin. 1 C.pen. rap. la art. 193 alin. 1 C.pen, numitul S.D. având  în prezent calitatea de suspect.

Cu ocazia cercetarii la fata locului, în urma examinarii externe a cadavrului medicul legist din cadrul SML Prahova nu a putut oferi concluzii preliminarii privind cauza mortii, nefiind constatate  leziuni traumatice vizibile care sa permita formularea unei concluzii privind cauza probabilă a decesului, înainte de efectuarea autopsiei medico-legale ce urma să aibă loc la data de 20.09.2021, ora 08:30.

Totodată, s-a stabilit faptul că victima avea în antecedență afecțiuni neurologice suferind o intervenție chirurgicală în cursul anului 2020 pentru anevrism cerebral.

În urma efectuării autopsiei, Serviciul Judetean de Medicina Legala Prahova  a stabilit ca moartea numitei G.C.M s-a datorat insuficientei respiratorii acute urmare a asfixiei mecanice prin regurgitat gastric, la autopsie nefiind constatate semne de violență. În cauză  urmează a fi întocmit raportul de expertiza medico-legală necroptică, după finalizarea investigațiilor medicale complementare autopsiei.

Așadar, până în prezent nu s-a reliefat existența legaturii de cauzalitate între acțiunile de împingere/lovire exercitate de catre suspect si decesul victimei, în cauză efectuându-se în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a  împrejurărilor producerii decesului numitei G.C.M..

 

Precizam ca in aceasta etapa a procesului penal, conform Codului de procedura penala, se desfasoara activitati specifice pentru stabilirea adevarului in cauza, nefiind in niciun fel infrant principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

 

PARCHETUL DE PE LANGA TRIBUNALUL PRAHOVA

PURTATOR DE CUVANT