STEMA-ROMANIEI-VECHE-SI-NOUA

ROMÂNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL PLOIEȘTI

Ploiești, str. Buna Vestire nr. 1 A, cod 100576,

telefon 0244/541249, 540654, 540249, fax 0244/546544

e-mail: pca_ploiesti@mpublic.ro, web: http://pcaploiesti.mpublic.ro

Operator de date cu caracter personal 3975


    Nr.    1/VIII/3/2022                                                

   07.01.2022

 

 

        

C O M U N I C A T

 

  Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 06.01.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova – Serviciul  de Investigatii Criminale, au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare în municipiile Ploiești, Câmpina și București, precum și în localitățile Poiana Câmpina și Bușteni,  la locuințele unor persoane  bănuite de săvârșirea  infracțiunilor de furt calificat și punerea în circulație  sau conducere a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare,  fiind puse în executare și 5 mandate de aducere.

În cauză, la aceeași dată procurori ai Secţiei de urmărire penală  din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii N.C., F.M., I.M. și A.A.C., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor mai sus indicate.

În sarcina acestora s-a reţinut că  în perioada  iunie - octombrie 2021,  au comis  mai multe furturi din locuințe, dar și din autoturisme, de pe raza județului Prahova, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 430.000 lei.

Procurori din cadrul  Secţiei de urmărire penală   a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti  au dispus   măsura reținerii, față de cei 4 inculpați,  pe o perioadă de 24 de ore,  urmând ca astăzi, 07.01.2022, să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploiești.

Cercetările au fost  efectuate cu suportul  tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au  fost  puse în executare cu sprijinul jandarmilor  din cadrul Grupării de  Jandarmi Mobile "Matei Basarab" din Ploieşti.

 

Precizăm că  punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să  înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI

RELAŢII CU PRESA