MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LĀNGĂ JUDECĂTORIA PLOIEŞTI

Operator de date cu caracter personal nr. 6331

Ploieşti, Str.Buna Vestire nr.1 A

Nr. 10/ VIII-3/2022                                                                                                                 

11.04.2022                                                          

 

            COMUNICAT DE PRESĂ

 

              Vă facem cunoscut faptul că, īn cauza mediatizată, prin comunicatul cu nr. 27/VII-3/2021., la data de 31.03.2022, Parchetul de pe lāngă Judecătoria Ploiești a dispus trimiterea īn judecată a inculpatei V.A.V. pentru săvārșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

              Īn rechizitoriul īntocmit, procurorul a reținut, īn esență, următoarele:

              La data de 11.08.2021, īn intervalul orar 1730-2000, pe fondul unei manifestări subiective de dezinteres și cu īncălcarea obligaților vizānd ocrotirea și īngrijirea propriilor copii, obligații instituire de prevederile art. 493 C. Civ., inculpata V.A.V.  a deschis larg fereastra dormitorului apartamentului īn care locuia, din municipiul Ploiești, și i-a lăsat nesupravegheați pe minorii gemeni P.B.E și P.M.C, īn vārstă de 2 ani și o lună, context īn care aceștia s-au urcat pe pervazul exterior al ferestrei, s-au dezechilibrat și au căzut de la etajul numărul zece pe trotuarul asfaltat din fața blocului, impact īn urma căruia au suferit grave leziuni traumatice ce au condus la decesul acestora.

              Dosarul a fost īnaintat spre judecare la Judecătoria Ploiești.

              Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanța spre judecare, situație care nu poate să īnfrāngă prezumția de nevinovăție.

              Menționăm că prezentul comunicat a fost īntocmit īn conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărārea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

 

Prezentul comunicat de presă se transmite jurnaliștilor acreditați de Parchetul de pe lāngă Judecătoria Ploiești, Biroului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casație și Justiție și va fi publicat pe site-ul Parchetului de pe lāngă Curtea de Apel Ploiești.

 

 

Purtător de cuvānt PJ Ploiesti