ROMÂNIA

Stema României

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA TÂRGOVIȘTE

operator date cu caracter personal nr. 3089

 

 

NR. 8 /VIII/3/2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

La data de 12.07.2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea a 6 infracțiuni de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 și 4 C.penal cu referire la art. 193 alin. 2 C.penal, o infracțiune de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 și 4 C.penal cu referire la art. 193 alin. 1 C.penal, o infracțiune de ultraj prev. de art. 257 alin. 2 și 4 C.penal cu referire la art. 253 alin. 1 C.penal, precum și cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice prev. de art. 371 C.penal.

În fapt, s-a reținut că la data de 12.07.2022, în jurul orei 14.10, în municipiul Târgoviște, mai multe persoane care participau la procesiunea funerară a victimei accidentului rutier produs la data de 07.07.2022 în municipiul Târgoviște soldat cu decesul minorei U.G.E. au agresat fizic mai mulți lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Dâmbovița aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au provocat distrugeri unei autospeciale aparținând Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Dâmbovița și au tulburat grav ordinea și liniștea publică.

Prin ordonanța nr. 3002/P/2022 din 13.07.2022, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de D.C., D.G. și U.M. pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj prev. de art. 257 alin. 1 și 4 C.penal cu referire la art. 193 alin. 2 C.penal și tulburarea ordinii și liniștii publice prev. de art. 371 C.penal.

La data de  13.07.2022, s-a  dispus, în temeiul art. 309 C.p.p., punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspecții D.C., D.G. și U.M. pentru infracțiunile menționate anterior.

Cercetările continuă, fiind efectuate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, cu sprijinul organelor de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor vinovate de săvârșirea de infracțiuni în împrejurările descrise, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție

 

 

BIROUL DE PRESĂ